Motocultorul agricol este una dintre cele mai importante echipamente din arsenalul fermierului modern. Acesta poate îndeplini o varietate de sarcini în fermă, inclusiv cultivarea solului, plantarea semințelor și recoltarea culturilor.

Motocultorul agricol are multe avantaje față de metodele tradiționale de agricultură. Este mai eficient și poate acoperi mai mult teren într-o perioadă mai scurtă de timp.

Dacă sunteți fermier, atunci cu siguranță ar trebui să vă gândiți să investiți într-un motocultor agricol. În acest articol, vom discuta despre top 5 beneficii ale motocultorului și despre cum vă poate ajuta să vă îmbunătățiți operațiunile agricole.

1. Poate fi echipat cu numeroase accesorii pentru motocultor

Principalul avantaj al unui motocultor este că acesta poate fi echipat cu diferite accesorii ce vă pot ajuta la cultivarea pământului. Printre acestea se numără:

  • cultivator
  • rariţă
  • plug agricol
  • remorcă agricolă
  • freze pentru pământ
  • prăşitoare
  • semănători
  • maşină de plantat sau scos cartofi , etc

2. Performața – nivelul de putere

În comparaţie cu motosapele care au o singură viteză de lucru si motoare de până la 7 CP, la motocultoarele rareori se vor găsi motoare mai mici de 7 CP. Motocultoarele pot ajunge și până la 21 CP, iar cele mai performante sunt prevăzute cu două prize de putere. Motorul fiind mai puternic, întoarce solul în profunzime și îl pregătește pentru următoarele lucrări.

3. Lățimea și adâncimea frezelor

Lățimea frezelor este stabilită în funcție de puterea motorului, astfel încât acesta să nu fie suprasolicitat. Acestea pot depăși cu ușurință lățimea de 100 cm, ceea ce face ca motocultoarele să fie mult mai eficiente pentru suprafețele mari de teren.

Dacă ai făcut din îngrijirea grădinii tale o prioritate, atunci asigură-te că ai la îndemână utilajele agricole și echipamentele potrivite, eficiente, capabile să îți facă munca mai ușoară. Alege-le pe cele potrivite nevoilor tale, pentru a te bucura din plin de plăcerea de a grădinări!